Schilderwerk buiten

Laat u de buitenkant van uw woning schilderen, dan gaat u natuurlijk voor de beste kwaliteit, want zo kunt u rekenen op een langdurig mooi resultaat. Wie kan uw woning beter schilderen dan G&G Schilders met jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van het vak.

Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. Een professionele schilder is misschien minder kostbaar dan u denkt.

Type verf

Het type verf dat voor het schilderwerk aan de buitenkant van uw woning wordt gebruikt is alkydverf hoogglans. Alkydverf hoogglans geeft een sterke laag tegen verschillende weersinvloeden, waardoor het uw buitendeuren en kozijnen de bescherming geeft die het nodig heeft. Wel zit er in alkydverf hoogglans een hoge concentratie oplosmiddel, wat slechter voor het milieu is dan verftypes op waterbasis. Als u de verf wilt verdunnen dan gebruikt u terpentine.
Hout is een natuurproduct en heeft dus de eigenschap dat het krimpt en uitzet. De type verf die u kiest dient daarom elastisch te zijn, zodat het de werking van het hout kan opvangen. Tot slot raden wij aan om voor het schilderwerk buiten een verf te kiezen die dampdoorlatend is. Hierdoor kan het vocht dat in het hout zit altijd naar buiten en is de kans op houtrot minder.

Jaarlijks onderhoud schilderwerk

Het is aan te raden om jaarlijks het schilderwerk buiten te onderhouden. Het jaarlijkse onderhoud begint met het schoonmaken van het schilderwerk. Met een vochtige doek verwijdert u het vuil van het schilderwerk. Tijdens het schoonmaken ziet u meteen waar mogelijk zwakke plekken in het schilderwerk zitten. Omdat het schilderwerk buiten tegen wisselende en extreme weersomstandigheden bestand moet zijn, dienen deze plekken direct aangepakt te worden. De zwakke plek schuurt u eerst ligt op waarna deze opnieuw geschilderd kan worden. Hierdoor gaat het schilderwerk langer mee en heeft het hout de bescherming die het nodig heeft.

Kleur verf

Een lichte kleur verf heeft minder te verduren dan een donkere. Dat komt omdat een donkere kleur verf de warmte absorbeert (opneemt) en hierdoor meer krimpt en uitzet. Daarnaast kan het zijn dat u bent gebonden aan kleurafspraken, die gelden voor een bepaalde straat of deel van de wijk. Wanneer dit voor u van toepassing is, bent u verplicht om u te houden aan een bepaalde kleurstelling voor de buitenkant van uw woning. Dit is na te gaan in de documentatie van uw woning of op te vragen bij uw gemeente.

Verf kopen voor schilderwerk buiten

Als u verf voor het schilderwerk buiten gaat kopen, let dan niet alleen maar op de prijs en op de hoeveelheid die in het verfblik zit. De beste manier om verfsoorten onderling te vergelijken is door te kijken naar het gebruik per m2. Hiermee krijgt u inzichtelijk wat de kosten per vierkante meter zijn van de verschillende merken verf. Een duurder type verf dekt meestal beter, waardoor u minder verf nodig heeft. Tevens is de levensduur vaak langer, zodat het schilderwerk buiten langer mee gaat. Met het kopen van een duurdere verf, bent u dus uiteindelijk vaak goedkoper uit.

In welke periode kunt u het beste schilderen

Als u gaat schilderen controleer dan altijd de weersvooruitzichten voor de komende dagen. De beste periode waarin u aan de slag kunt gaan is tussen de maanden april en oktober. Het mag niet regenen en daarnaast moet de temperatuur tussen de 10-25 graden zijn. Bij deze temperatuur droogt de verf mooi op. Op een hele zonnige dagen met een temperatuur van 30 graden is het niet verstandig om te gaan schilderen. De verf droogt dan te snel, wat de kwaliteit van het schilderwerk niet ten goede komt.