Schilderwerk binnen

Omdat het schilderwerk binnen in de woning minder aan wisselende omstandigheden wordt blootgesteld, krijgt u te maken met andere eisen dan die worden gesteld aan het schilderwerk van de buitenkant van het huis.

G&G Schilders - tips binnen schilderwerk

Type verf, schilderwerk binnen

In de woning wordt acrylverf aangeraden, acrylverf is verf op waterbasis, waardoor er minder schadelijke stoffen in zitten. Wanneer u de verf wil verdunnen, dan dient u hiervoor water te gebruiken. Dit wordt altijd duidelijk aangegeven op het verfblik. Wij raden aan om kozijnen en deuren die toegang geven naar buiten, te behandelen met een dampwerende verf. Hierdoor kan er geen vocht vanuit de woning in het hout komen.
In vochtige ruimtes zoals een douche of kelder, wordt vaak alkydverf gebruikt. Omdat in deze ruimtes meer wisselende omstandigheden zijn, heeft u een ander type verf nodig als in de rest van uw woning. Dat geldt ook wanneer u de wanden wilt voorzien van muurverf. Deze dient dan ook vochtbestendig te zijn. Dit staat altijd vermeld op de verpakking van het product.

Voorbereiding schilderwerk binnen

Bij het schilderen in uw woning, dient u ervoor te zorgen dat de ruimte waarin de schilderwerkzaamheden plaatsvinden stofvrij zijn. Met deze voorbereiding wordt voorkomen dat stof wat in de lucht aanwezig is, zich gaat hechten op de natte verflaag. Daarnaast is het verstandig om vloeren en meubels te bedekken met afdekfolie, zodat er geen verf op kan komen. Maak de objecten die u gaat schilderen altijd schoon en vetvrij zodat de verf zich goed kan hechten. Tot slot is het handig om alle meubels, planten etc. aan de kant te zetten, waardoor u zich tijdens het schilderen vrij kunt bewegen. Een goede voorbereiding is ten slotte het halve werk.

Schildermateriaal

Voordat u daadwerkelijk deuren, kozijnen of muren gaat schilderen, is het van belang om de juiste schildermaterialen in huis te hebben. Er is niks zo frustrerend om er tijdens het schilderen achter te komen dat u net te weinig verf in huis heeft om uw schilderwerk af te maken. Het teveel aan schilders materiaal kunt u bij de meeste bouwmarkten binnen 30 dagen retour brengen. Dus wanneer u twijfelt of u wel voldoende verf of ander schildermateriaal in huis heeft, koop dan wat extra.

Van november t/m maart hoge kortingen bij de Winterschilder, meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.