Heeft u Problemen met Houtrot?

Vraag nu een offerte

Wat is houtrot

Houtrot ontstaat meestal door schimmels die in een vochtig klimaat ruim baan hebben. De volgende vier elementen spelen hierbij een rol: vocht, zuurstof, warmte en een voedingsbodem. De snelheid van het ontstaan van houtrot hangt af van deze vier elementen, waarbij de kwaliteit van de ondergrond (voedingsbodem) een grote rol speelt.

Goed en tijdig onderhoud is essentieel.

Gelukkig zijn de meeste schades prima te voorkomen en ook eenvoudig te herstellen. Wij voeren veel voorkomende houtrotherstel-werkzaamheden uit. Denk daarbij aan pastareparaties, laminaties, deelvervangingen en het afdichten van open verbindingen. Iedere zwakke plek in het hout wordt zodoende duurzaam hersteld. Volledige vervanging is vaak niet noodzakelijk en zodoende kunnen kosten worden bespaard.

G&G Schilders voor houtrotbehandeling

Duurzame bescherming tegen houtrot

Het belangrijkste van een kozijn of een raam is de detaillering en de verbinding. Deze bepalen de kwaliteit en duurzaamheid en niet, zoals vaak wordt aangenomen; de gekozen houtsoort. Via “lekkages” in de constructies tast vocht het hout onherroepelijk aan en veroorzaakt hierdoor houtrot. Ook gebrekkige glasaansluitingen en slecht ventilerende glaslatten kunnen de oorzaak zijn van een verhoogde vochtbelasting waardoor schade aan hout en verflaag kan ontstaan.

G&G Schilders - voor duurzame bescherming tegen houtrot

Neem contact met ons op

Heeft u problemen met houtrot, wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op!

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM *

  EMAIL ADDRES *

  TELEFOON *

  ONDERWERP

  HOE KUNNEN WIJ U HELPEN